‘Industrie is grauw, industrie is grijs, industrie is saai..’

Niets is minder waar, maar ook niets is wat het lijkt. Kijk eens goed naar wat er gebeurt om u heen. Naar de gebouwen, naar de mensen, naar het verkeer. De industrie is een deel van de economie. Mensen kunnen nou eenmaal bijna of niet meer zonder materiële goederen of artikelen. Al deze materiële goederen of artikelen worden gemaakt en geproduceerd in fabrieken en ondernemingen. Veelal worden fabrieken en ondernemingen gekenmerkt door een hoge graad van mechanisering en automatisering.

Het is niet meer vanzelfsprekend dat er mensen aan te pas hoeven te komen, de ambachtelijke vorm van productie komt zelden tot weinig meer voor in fabrieken.

Door de mechanisering en automatisering verandert het productieproces, maar ook de daaropvolgende processen in de productieorganisatie. Zoals de invoering van het fabriekssysteem. Deze veranderingen worden ook wel de industrialisatie genoemd. Al deze activiteiten en veranderingen leveren geweldig beeldmateriaal op.

Studio van Leuveren trekt zich niets aan van de uitspraak dat ‘industrie grauw, grijs en saai’ zou zijn. Wij kijken met onze blik anders naar industrie. Als u anders gaat kijken naar industrie, gaat er een wereld voor u open. Voor  onze industriefotografie portfolio, verwijzen wij u graag naar de volgende link:Industrie